Over Pig & Hen

Pig & Hen is een uitdagend en stijlvol merk dat handgemaakte sieraden vervaardigt in Amsterdam. Onze sieraden zijn gebaseerd op een uniek en authentiek merkverhaal. Sterk, onderscheidend en duurzaam.


Vervaardigd in Amsterdam van scheepstouw, roestvrij staal, edelstenen en parels van de hoogste kwaliteit. Elk sieraad is bestand tegen alle weersomstandigheden en gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan.

Onze sieraden worden wereldwijd tegen een eerlijke prijs verkocht, via onze webshop, fysieke Pig & Hen brand stores en via 1300 resellers in binnen- en buitenland. Hierdoor zijn ze toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit, duurzaamheid en stijl.

Onze ontwerpen zijn geïnspireerd op de ruige en blijvende natuur van onze materialen. We streven ernaar om sieraden te creëren die net zo uniek zijn als de mensen die ze dragen.

Pig & Hen, ontworpen en handgemaakt in Amsterdam.

Sinds 2013

In 2013 is Pig & Hen opgericht door twee vrienden uit Amsterdam; Dominic Bakker & Rutger Versluis, beiden met een unieke interesse in mode en zeilen. Later voegden Thomas van der Kallen en Stefan Textor zich bij het team als mede-eigenaren.

Met unieke sieraden en een meeslepend merkverhaal veroveren we in rap tempo de wereld. Onze sieraden worden verkocht in meer dan 50 landen via onze webshop, onze flagship store in Amsterdam, modewinkels, juweliers, warenhuizen en concept stores.

Het verhaal

In het begin van de 16e eeuw voeren Nederlandse ontdekkingsreizigers uit naar onbekende delen van de wereld, uiteindelijk met de grootste vloot ter wereld. Onderweg overwonnen ze zeeën van obstakels.

Om zich tegen ongeluk te beschermen, lieten zeelieden tatoeages van een varken en een kip op hun voeten zetten, omdat kratten met varkens en kippen vaak de enige voorwerpen waren die na een schipbreuk bleven drijven.

De zeelieden geloofden dat een tatoeage van een varken en een kip hen niet alleen zou helpen de zwaarste stormen te overleven, maar hen ook in staat zou stellen veilig terug te drijven naar hun geliefde vaderland.

Handgemaakt in Amsterdam

Ons team is dag in dag uit bezig met het maken van sterke, unieke en duurzame sieraden. Allemaal hand gemaakt, met de grootste zorg en oog voor detail.

Vooral de goede materialen, fijne sfeer en een tiental paar zeer vaardige handen, met heel diverse achtergronden, zijn onze belangrijkste gereedschap waarmee wij onze sieraden maken.

 

Free

6

Gratis cadeau!

Welk cadeau kies jij? Selecteer een gratis cadeau bij besteding vanaf €135,-

Kies jouw gratis cadeau
P&H x Mizu Bottle
Beschikbaar vanaf 0
P&H x Mizu Bottle
24,95  EUR24,95  EUR
packshot_beanie_cream-24401
Beschikbaar vanaf 0
P&H Beanie
49,95  EUR49,95  EUR

Kies jouw optie

Kies jouw model
Kies jouw maat
FW23_packshot_Twisted_chain_silver-23927
Beschikbaar vanaf 0
Twisted Necklace
49,95  EUR49,95  EUR

Kies jouw optie

Kies jouw model
Kies jouw maat
FW23SocksOffWhite1-24384
Beschikbaar vanaf 0
P&H Socks
14,95  EUR14,95  EUR

Kies jouw optie

Kies jouw model
Kies jouw maat
Totebag-Creme-27002
Beschikbaar vanaf 0
Tote Bag
39,95  EUR39,95  EUR

Kies jouw optie

Kies jouw model
FW23_Amelia_Gold_Packshot-24261
Beschikbaar vanaf 0
Amelia
49,95  EUR49,95  EUR

Kies jouw optie

Kies jouw model
Kies jouw maat
Copyright 2013-present Pig & Hen. All rights reserved.